B.M.G. Rent a car

Τετ, Jan 29, 2020

Αξιοθέατα και διαδρομές

Αχαΐα

Αχαΐα - Το καμάρι της Πελοποννήσου

Στο βόρειο άκρο της Πελοποννήσου βρίσκεται ο νομός Αχαΐας, το όνομα του οποίου οφείλεται στους Αχαιούς, που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ μετά την παρακμή των μυκηναϊκών κέντρων. Φιλοξενεί την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, την Πάτρα και συνορεύει με τους νομούς Κορινθίας, Ηλείας και Αρκαδίας. Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου καθώς επίσης και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ελλάδας μετά από αυτό του Πειραιά. Εκτός από τη δυνατότητα που προσφέρει για ταξίδια στα διάσημα νησιά του Ιονίου, αποτελεί και αφετηρία για ταξίδια στην Ιταλία.

 1

Η Πάτρα είναι ακόμα ένας δημοφιλής συγκινωνιακός κόμβος για την ηπειρωτική Ελλάδα με συνδέσεις προς όλα τα σημαντικά κέντρα. Οι επισκέπτες στην Πάτρα μπορούν να απολαύσουν τα ενδιαφέροντα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης καθώς και τα πάρκα και τις πλατείες της.

Εκτός της Πάτρας, υπάρχουν πολλές ακόμα πόλεις στην Αχαΐα τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε, όπως επίσης και πολλά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος και παραλίες.

Ένα τέτοιο σημείο ενδιαφέροντος είναι το εργοστάσιο της Achaia Clauss. Ευρισκόμενο περίπου 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας, αυτό το βαυαρικού στιλ κάστρο είναι η έδρα του αρχαιότερου οινοποιείου στην Ελλάδα το οποίο ιδρύθηκε το 1861 από τον Γουσταύο Κλάους. Οι περιηγήσεις στο εργοστάσιο θα σας ξεναγήσουν στη διαδικασία οινοποίησης, όπου μπορείτε επίσης να δείτε τα βαρέλια Mavrodhafniμια πεπαλαιωμένη ποικιλία κόκκινου κρασιού που πήρε το όνομά της γυναίκας που ο Κλάους ήθελε να παντρευτείΟι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα κρασιά που γίνονται εδώ.

 2

Η γραφική και ιστορική πόλη των Καλαβρύτων είναι ένα ακόμα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Το ορεινό αυτό χωρίο κατέχει εξέχουσα σημασία για τους Έλληνες. Ήταν εδώ όπου ο Αρχιεπίσκοπος Γερμανός κάλεσε για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας κάηκε από τους Ναζί, και πολλοί από τους κατοίκους μαρτύρησαν το 1943 εξαιτίας μιας υποψίας για υπόθαλψη μαχητών της αντίστασης από τους ίδιους. Το μοναστήρι έχει ανακατασκευαστεί από τότε και φιλοξενεί επίσης ένα μικρό ιστορικό μουσείο.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα στα Καλάβρυτα είναι ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που φτάνει μέχρι το Διακοφτό στον Κορινθιακό κόλπο. Αυτό το σιδηροδρομικό ταξίδι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην Ελλάδα, προσφέροντας όμορφες σκηνές και εικόνες καθώς περνά μέσα από διάφορες σήραγγες και τα στενά φαράγγια του βουνού. Σε κάθε ένα από τους δύο σταθμούς, μπορείτε να δείτε τις παλιές ατμομηχανές που έκαναν αρχικά τα ταξίδια.

Πελοπόννησος

epidavros

Η ελκυστικότητα της Πελοποννήσου είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτή η νότια χερσόνησος, στην πραγματικότητα ένα νησί μετά και τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου, μοιάζει να συγκεντρώνει τα καλύτερα από καθετί ελληνικό. Τα αρχαία αξιοθέατα περιλαμβάνουν τα Ομηρικά παλάτια, του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες και του Νέστορα στην Πύλο, το καλύτερα διατηρημένο από όλα τα αρχαία θέατρα, αυτό της Επιδαύρου καθώς και το ιερό της Ολυμπίας, το οποίο φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς αγώνες για μια χιλιετία. Τα μεσαιωνικά κατάλοιπα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, όπως τα υπέροχα ενετικά κάστρα του Ναυπλίου, της Μεθώνης και της Κορίνθου, οι παράξενοι πολεμικοί πύργοι και οι τειχογραφημένες εκκλησίες της Μάνης καθώς και τα εξαιρετικά καλοδιατηρημένα κάστρα του Μυστρά και της Μονεμβασιάς.

 

mikines

Πέρα από την απίστευτη αυτή πληθώρα πολιτιστικών μνημείων, η Πελοπόννησος είναι επίσης ένα υπέροχο μέρος να χαλαρώσετε και να περιπλανηθείτε. Οι παραλίες της, ειδικά κατά μήκος της δυτικής ακτής, είναι από τις καλύτερες και λιγότερο ανεπτυγμένες της χώρας, και το τοπίο στην ενδοχώρα είναι υπέροχο–κυριαρχείται από αλλεπάλληλα δασωμένα βουνά, τα οποία διακόπτονται από μερικές από τιςομορφότερες κοιλάδες και φαράγγια που μπορεί κανείς να φανταστεί.

arxaiaolumpoi

 

Η Πελοπόννησος γίνεται εξίσου μαγευτική και σαγηνευτική, όταν επιχειρήσεις να ξεφύγεις από την πεπατημένη οδό, περιπλανηθείς στις παλιές πόλεις πάνω στον Αρκαδικό λόφο όπως την Καρύταινα, τη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα, στους πύργους της Μάνης και στις παραλίες, όπως αυτή της Ελαφονήσου στο νότο. Ή τέλος, στη μαγευτική διαδρομή με τον ξακουστό οδοντωτό από το Διακοπτό μέχρι τα Καλάβρυτα.

Chevrolet Aveo
Chevrolet Spark
Opel Corsa
Chevrolet Lacetti
Hyundai Getz
Nissan Micra
Chevrolet Matiz
Hyundai i30