B.M.G. Rent a car

Τετ, Nov 13, 2019

Αχαΐα - Το καμάρι της Πελοποννήσου

Στο βόρειο άκρο της Πελοποννήσου βρίσκεται ο νομός Αχαΐας, το όνομα του οποίου οφείλεται στους Αχαιούς, που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ μετά την παρακμή των μυκηναϊκών κέντρων. Φιλοξενεί την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, την Πάτρα και συνορεύει με τους νομούς Κορινθίας, Ηλείας και Αρκαδίας. Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου καθώς επίσης και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ελλάδας μετά από αυτό του Πειραιά. Εκτός από τη δυνατότητα που προσφέρει για ταξίδια στα διάσημα νησιά του Ιονίου, αποτελεί και αφετηρία για ταξίδια στην Ιταλία.

 1

Η Πάτρα είναι ακόμα ένας δημοφιλής συγκινωνιακός κόμβος για την ηπειρωτική Ελλάδα με συνδέσεις προς όλα τα σημαντικά κέντρα. Οι επισκέπτες στην Πάτρα μπορούν να απολαύσουν τα ενδιαφέροντα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης καθώς και τα πάρκα και τις πλατείες της.

Εκτός της Πάτρας, υπάρχουν πολλές ακόμα πόλεις στην Αχαΐα τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε, όπως επίσης και πολλά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος και παραλίες.

Ένα τέτοιο σημείο ενδιαφέροντος είναι το εργοστάσιο της Achaia Clauss. Ευρισκόμενο περίπου 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας, αυτό το βαυαρικού στιλ κάστρο είναι η έδρα του αρχαιότερου οινοποιείου στην Ελλάδα το οποίο ιδρύθηκε το 1861 από τον Γουσταύο Κλάους. Οι περιηγήσεις στο εργοστάσιο θα σας ξεναγήσουν στη διαδικασία οινοποίησης, όπου μπορείτε επίσης να δείτε τα βαρέλια Mavrodhafniμια πεπαλαιωμένη ποικιλία κόκκινου κρασιού που πήρε το όνομά της γυναίκας που ο Κλάους ήθελε να παντρευτείΟι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα κρασιά που γίνονται εδώ.

 2

Η γραφική και ιστορική πόλη των Καλαβρύτων είναι ένα ακόμα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Το ορεινό αυτό χωρίο κατέχει εξέχουσα σημασία για τους Έλληνες. Ήταν εδώ όπου ο Αρχιεπίσκοπος Γερμανός κάλεσε για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας κάηκε από τους Ναζί, και πολλοί από τους κατοίκους μαρτύρησαν το 1943 εξαιτίας μιας υποψίας για υπόθαλψη μαχητών της αντίστασης από τους ίδιους. Το μοναστήρι έχει ανακατασκευαστεί από τότε και φιλοξενεί επίσης ένα μικρό ιστορικό μουσείο.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα στα Καλάβρυτα είναι ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που φτάνει μέχρι το Διακοφτό στον Κορινθιακό κόλπο. Αυτό το σιδηροδρομικό ταξίδι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην Ελλάδα, προσφέροντας όμορφες σκηνές και εικόνες καθώς περνά μέσα από διάφορες σήραγγες και τα στενά φαράγγια του βουνού. Σε κάθε ένα από τους δύο σταθμούς, μπορείτε να δείτε τις παλιές ατμομηχανές που έκαναν αρχικά τα ταξίδια.

Chevrolet Matiz
Chevrolet Lacetti
Chevrolet Aveo
Hyundai Getz
Nissan Micra
Chevrolet Spark
Hyundai i30
Opel Corsa